De drie populairste eilanden van Tanzania

Kreukvrij je kleding mee op reis
April 22, 2017
Aluminium of zink zetwerk?
June 19, 2019

Als u denkt aan Tanzania, dan denkt u waarschijnlijk alleen aan spannende safari’s in de wildernes, grootwild en bijzondere nationale parken als Mount Kilimanjaro en Serengeti national park. Echter biedt Tanzania veel meer dan alleen safari’s, zo zijn er drie populaire eilanden waar vaak niet over wordt nagedacht bij Tanzania, namelijk Zanzibar, Pemba island en Mafia island. In dit artikel lees u waarom deze drie eilanden de moeite waard zijn om te bezoeken.

Pemba island

Pemba island is een erg populaire bestemming voor onder andere de honeymooners, het heeft namelijk een rustige en romantische sfeer. Pemba wordt vaak het groene eiland genoemd, vanwege de vruchtbare grond en prachtige volgroeide natuur die ontstaan. Op dit heuvelachtige eiland worden vaak vele kleine landerijen verbouwt zoals rijst, kruidnagel, cassave, en bonen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten te doen op dit eiland, zoals het kayakken door de mangrove bossen, op bezoek naar de Jambagome Ruines of een culturele wandeling maken door de Afrikaanse dorpjes of stad.  

Mafia island

Mafia island heeft een van de mooiste duikspots ter wereld aangezien de wateren om het eiland behoort tot een beschermd marine park. Dit eiland heeft prachtige parelwitte stranden, kristal helder water en doordat er maar een gelimiteerd aantal bezoekers heen mag ook een van de meest gewilde plekken van honeymooners. Het marine park van Mafia eiland heeft een rijke voedingsbodem en prachtige koraal, daarnaast kunt u hier regelmatige walvissen en de walvishaaien spotten.

Zanzibar

Zanzibar is een van de bekendste vakantieparadijzen van Afrika, met haar parelwitte zandstranden en azuurblauwe zee. Op dit eiland is veel te doen en te beleven. Zo is het rijk aan historie en kunt u hier typische Afrikaanse stadjes als Stonetown bezoeken. Daarnaast kunt u op kruiden excursies gaan, kite surfen, mountainbiken, op prisoner island excursie of op safari blue gaan.

Meer informatie over de eilanden of over eventuele Safari Tanzania prijzen, vindt u op de website van Tanzania Specialist.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *