Kreukvrij je kleding mee op reis

Lange mannen T-shirts
April 5, 2017
De drie populairste eilanden van Tanzania
November 14, 2017

Als je op reis gaat, of dit nou recreatief of een zakenreis is, wil je graag je kleding niet al te gekreukt uit je koffer kunnen pakken. Aangezien er op de meeste vakantiebestemming geen strijkijzer aanwezig is, en je toch een beetje netjes voor de dag wilt komen is kreukvrij inpakken wel een must. Het scheelt al heel wat als je bijvoorbeeld strijk vrije overhemden koopt. Door een bepaalde manier van weven en een speciale nabehandeling van deze overhemden komen er bijna geen kreukels in. Toch blijft een overhemd het meest lastige kledingstuk om kreukvrij mee op reis te nemen. Daarom hieronder enkele tips!

Vouw een overhemd netjes op

De makkelijkste en meest voor de hand liggende oplossing is het overhemd netjes op te vouwen. Een overhemd netjes opvouwen doe je zo: Strijk het overhemd eerst en hang het uit. Leg het hemd na een poosje op een vlakke ondergrond met de dichtgeknoopte knoopjes op de tafel. Vouw dan zowel de rechter als de linkerkant ongeveer 1/3 naar binnen. Vouw in dezelfde lijn de mouwen naar beneden. Vouw vervolgens het overhemd 1 x dubbel tot aan de boord en klaar ben je! Let wel op bij het inpakken van je koffer, dat je geen zware spullen bovenop je overhemd legt dit veroorzaakt scherpe vouwlijnen en dat is zonde van je vouwwerk.

Rol een overhemd op

Je zou er misschien niet meteen aan denken maar het oprollen van een overhemd is erg makkelijk en efficiënt. Helaas neemt het wel wat meer ruimte in beslag, dus doe dit alleen als je voldoende ruimte in je koffer hebt. Een overhemd oprollen doe je op de volgende manier: Pak een handdoek of een andere grote doek. Leg hier het overhemd op. Sla de mouwen wel even naar binnen. Anders kreuken deze alsnog. Rol vervolgens het doek, samen met het overhemd, langzaam op. En dat was het! Binnen 10 seconden kan het overhemd kreukvrij mee in de bagage.

Shirtcase

Ga je vaak op reis en wil je definitief af van gekreukte overhemden? Dan kun je een shirtcase kopen. Een shirtcase is speciaal gemaakt om overhemden te beschermen tegen kreuken, het is een soort cocon voor je hemd. Vouw je overhemd netjes op en stop deze in de shirtcase Een voordeel van zo’n shirtcase is dat hij eenvoudig opgeborgen kan worden in een koffer of rugzak.

Toch kreukels

Kom je ondanks deze tips nog gekreukt aan op je bestemming, das balen maar geen paniek. Pak een hanger en hang het overhemd uit in de badkamer. Neem zelf een warme douche en zorg dat de badkamerdeur goed dicht zit. Hoe meer stoom je produceert hoe beter! Na ongeveer 10 minuten zal de stoom ervoor zorgen dat de kreukels in je overhemd verdwijnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *